Το συγκλονιστικό βίντεο της Lacta για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα, οι 13 γυναικοκτονίες που θρηνήσαμε καθώς και η έξαρση του κινήματος Me too έκαναν τις συζητήσεις γύρω από την παρενόχληση και κακοποίηση πιο ανοιχτές από ποτέ, και δεν μπορούμε παρά να είμαστε χαρούμενες για αυτή την εξέλιξη.

Πιστεύω πως όλες οι ιστορίες που κοινοποιήθηκαν μάς έκαναν ως γυναίκες να αναλογιστούμε πιο λεπτομερώς αν ποτέ υπήρξαμε σε μία κακοποιητική σχέση χωρίς να το αντιληφθούμε και πλέον να μπορούμε να διακρίνουμε ευκολότερα τοξικές συμπεριφορές που παλαιότερα θα ερμηνεύαμε ως sexy αρρενωπότητα και ερωτική αφοσίωση.

Προς τιμήν της ημέρας, η Lacta δημιούργησε μία ταινία με τίτλο «Μη με αφήσεις ποτέ» σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και πρωταγωνιστές την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και τον Έκτορα Λιάτσο. «Η πραγματική αγάπη είναι δικαίωμά σου και εμείς είμαστε δίπλα σου για να το υπερασπιστούμε», είναι το slogan και το μήνυμα της ταινίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, το 35% των γυναικών παγκοσμίως έχει υποστεί ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία ενώ κάθε μέρα στον κόσμο 137 γυναίκες σκοτώνονται από κάποιο μέλος της οικογένειάς τους. Μίλησε, όσο ακόμη μπορείς

Θα σου αρέσουν επίσης