Και η καραντίνα έχει τα θετικά της!

staying home

Προφανώς και κανένας δεν απολαμβάνει να βρίσκεται διαρκώς στο σπίτι, αλλά είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και το κάνουμε για καλό σκοπό. Ελπίζω αυτές οι πτυχές της καραντίνας που σου παρουσιάζω παρακάτω να σε κάνουν να τη δεις πιο αισιόδοξα.

Ρύθμιση του ύπνου σου

Όλοι παραπονιόμαστε για αυτές τις 2-3 ώρες ύπνου που μάς λείπουν υπό κανονικές συνθήκες ή για το ότι ξυπνάμε πολύ νωρίς για να πάμε στη δουλειά. Στο χέρι μας όμως είναι τώρα να αποκτήσουμε ένα σταθερότερο πρόγραμμα ύπνου, καθορίζοντας μία σταθερή ώρα για ξύπνημα και για ύπνο (και προσπαθώντας να την τηρήσουμε όσο γίνεται)

sleeping

Υγιεινότερη διατροφή

Μπορεί αυτό εκ πρώτης όψεως να φαίνεται κάπως αστείο επειδή όλοι καταναλώνουμε παραπάνω φαγητό όντας στο σπίτι, αλλά τουλάχιστον αυτό το φαγητό δεν χρειάζεται να είναι junk. Σε κάθε περίπτωση, εμείς είμαστε αυτοί που επιλέγουμε τι θα αγοράσουμε από το σούπερ μάρκετ, οπότε αν δεν αγοράσουμε ανθυγιεινά τρόφιμα, δεν θα μπορούμε και να τα καταναλώσουμε κιόλας (απλή, κοινή λογική!) Επίσης, μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά σπιτικό φαγητό που είναι πολύ καλύτερο από σνακ που θα αγοράζαμε ενδεχομένως στα διαλείμματα της δουλειάς ή της σχολής.

eating

Όχι άλλο social media stalking

Θυμάσαι εκείνη τη φίλη με την οποία τα σπάσατε ή εκείνο τον πρώην με τον οποίο είσαι ακόμα ερωτευμένη; Πλέον, δεν χρειάζεται να τσεκάρεις τα status τους κάθε 5 λεπτά γιατί κάνουν ό,τι ακριβώς και εσύ. Κάθονται σπίτι. Επομένως, τώρα είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσεις πιο δημιουργικά ακόμη και το χρόνο σου στα social media ψάχνοντας σελίδες και προφίλ για πράγματα που σε ενδιαφέρουν και σε κάνουν χαρούμενο.

social media stalking

Χρόνος με την οικογένεια

Αν οι δικοί σου άνθρωποι δεν είναι από εκείνους που αναγκάζονται να δουλεύουν εκτός σπιτιού εν μέσω Κορωναιού, αυτή είναι μια ευκαιρία να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί, να φάτε στο ίδιο τραπέζι, κάτι που συνέβαινε σπάνια παλαιότερα εξαιτίας των αντιφατικών σας προγραμμάτων.

CoronavirusQuotesSocialDistancing

Χρόνος με τον εαυτό σου

Άφησα το πιο σημαντικό για εμένα ως τελευταίο και το εννοώ με την έννοια της αυτοαξιολόγησης, της επαναξιολόγησης καταστάσεων και συναισθημάτων τα οποία ενδεχομένως τόσο καιρό να απέφευγες. Όχι, δεν είναι απαραίτητο να φτάσεις σε σημείο υπερανάλυσης των πάντων, ούτε να γράψεις τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη για να βγάλεις άκρη. Μόνο ίσως να προσδιορίσεις και να καταλάβεις λίγο περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι και το τι θέλεις. Πώς θα το καταφέρεις αυτό, εσύ ξέρεις καλύτερα τον τρόπο. 😉

self reflection

 

 

 

Θα σου αρέσουν επίσης