Πώς να ντυθείς vintage

vintage dressing

Με τον όρο «vintage» στη μόδα, αναφερόμαστε στο στυλ μίας παλαιότερης εποχής, σε απόσταση τουλάχιστον 20 χρόνων από την τωρινή. Έτσι λοιπόν, vintage θεωρείται το στυλ της βικτοριανής εποχής, του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, της εποχής disco κτλ… Αν ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις να ντύνεσαι vintage, παρακάτω σού δίνω κάποιες κατευθύνσεις που ελπίζω να βοηθήσουν.

Συνδύασε vintage με μοντέρνα

Αν σε πρώτη φάση δεν νιώθεις άνετα να εμφανιστείς με ένα total vintage look ή θέλεις το vintage στοιχείο να υπάρχει μόνο σε λεπτομέρειες του ντυσίματός σου, τότε μπορείς σε ένα σύγχρονο look να ενσωματώσεις vintage αξεσουάρ, ένα vintage μακιγιάζ ή χτένισμα.

vintage and modern

Συνδύασε vintage διαφορετικών εποχών

Αυτό βέβαια προϋποθέτει να έχεις ήδη διαβάσει και πειραματιστεί με διαφορετικές εποχές μόδας, ώστε να πετύχεις ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Για αρχή, θα σου πρότεινα να συνδυάσεις κοντινές μεταξύ τους δεκαετίες από άποψη στυλ, για παράδειγμα 40’s με 50’s.

vintage fashion

Επένδυσε σε κλασικά κομμάτια

Και με τον όρο «κλασικά» εννοώ διαχρονικά. Ρούχα που ανεξάρτητα από το vintage vibe τους, θα σου χρησιμεύσουν σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις και μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, από street casual σε dressy. Τέτοια είναι το μαύρο φόρεμα, το μαύρο σακάκι, το λευκό πουκάμισο, το trench coat, οι πλεκτές cardigans, τα cigarette παντελόνια, ένα ζευγάρι μπαλαρίνες και γόβες στιλέτο. Δεν μπορείς να είσαι ποτέ λάθος με αυτά. 😉

audrey hepburn

Παρακάτω, έχω συγκεντρώσει για εσένα μία λίστα με vintage καταστήματα και vintage bloggers από τις οποίες μπορείς να εμπνευστείς. Καλή εξερεύνηση!

Vintage brands/stores

Madame Shoushou

Fairymade

Son de Flor

Excess Only

Jolly Vintage

Jasmine’s Vintage Closet

Brothers and Sisters

Lily Silk

 

Vintage bloggers

Shirinatra

Nicole Rhoslynn

Kendal Brenneman

Palina Karnei

Ella Katheleen Gearon

Rebecca

MissAlba Banana

Rachel Masky

Lira Karina

Θα σου αρέσουν επίσης