Γιατί τα Φιλαράκια είναι ακόμα η καλύτερη σειρά

Σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, τα Φιλαράκια γιορτάζουν την 26η επέτειό τους. Ας δούμε μαζί εκείνους τους λόγους που τα κάνουν το ίδιο αρεστά στο κοινό 26 χρόνια αργότερα!!!

Τιμά όλους τους διαφορετικούς τύπους μητρότητας

Ίσως αυτός να μην είναι ο πρώτος λόγος που σου έρχεται στο μυαλό, όμως αν το καλοσκεφτείς είναι από τους πιο σημαντικούς. Βλέπουμε την Phoebe να γίνεται παρένθετη μητέρα στα τρίδυμα του αδερφού της, την Rachel να συλλαμβάνει με φυσικό τρόπο, ενώ την Monica να γίνεται μαμά μέσω υιοθεσίας. Καμία ωστόσο δεν είναι λιγότερο μητέρα από την άλλη.

Ανατρέπει τα κοινωνικά στερεότυπα & τους κοινωνικούς ρόλους

Τη δεκαετία του 90’ που ξεκίνησαν να προβάλλονται τα Φιλαράκια, τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας δεν ήταν το ίδιο διαδεδομένα με σήμερα. Βλέπουμε τον Ben, το γιο του Ross να μεγαλώνει μέσα σε μια ομοφυλόφιλη οικογένεια, τους άνδρες της σειράς να καταπιάνονται συχνά με πιο «θηλυπρεπείς» ασχολίες χωρίς όμως αυτό να τους καθιστά λιγότερο άντρες και φυσικά βλέπουμε την Monica να κάνει πρόταση γάμου στον Chandler. Τόλμησε και διεκδίκησε αυτό που πίστευε ότι αξίζει. You go girl!

Παρουσιάζει αληθινούς ανθρώπους, με αληθινές ζωές & προβλήματα

Η σειρά κερδίζει λόγω της τόσης ρεαλιστικής απόδοσης χαρακτήρων. Αγχωτική ζωή στη Ν. Υόρκη, σε μικρά αστικά διαμερίσματα με υψηλά ενοίκια, μισθοί που απορροφώνται από τη φορολογία και άβολες καθημερινές καταστάσεις στις οποίες όλοι θα μπορούσαμε να βρεθούμε. Καθένα από τα έξι φιλαράκια ξεκινά από χαμηλά, με σκαμπανεβάσματα και ατυχίες στην καριέρα του αλλά τελικά καταφέρνει να φτάσει εκεί που θέλει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Μας διδάσκει μαθήματα για την αληθινή φιλία   

Ένιωσες και εσύ ότι δεν έχεις πραγματικούς φίλους βλέποντας τη σειρά; Σού επιβεβαιώνω πως δεν είσαι ο μόνος. Τα Φιλαράκια μάς έκαναν να προβληματιζόμαστε περισσότερο για τον περίγυρό μας και για το ποιοι είναι άξιοι να βρίσκονται δίπλα μας. Οι σωστοί φίλοι θα είναι πράγματι there for you… Όπως ήταν η Monica στην Rachel όταν μετακόμισε στη Ν.Υόρκη ή ο Chandler στον Joey όταν η καριέρα του ήταν… βασικά ανύπαρκτη.

Θα σου αρέσουν επίσης