Εξεταστική: Τι να δεις στο Netflix ανάλογα με το τι σπουδάζεις

Μέσα στον καύσωνα, τη φρενίτιδα του εμβολιασμού και όλα τα άλλα, έχουμε και την εξεταστική. Αν αυτές τις μέρες περνάς τον περισσότερο χρόνο σου στο σπίτι λόγω διαβάσματος, ευκαιρία να αξιοποιήσεις και τη συνδρομή σου στο Netflix βλέποντας κάτι σχετικό με αυτό που σπουδάζεις. Τέλειο;

Νομική-Suits

Από όλα τα νομικά δράματα εκεί έξω, αυτό είναι αναμφίβολα από τα πιο νομικά ακριβή, κάτι που ένας φοιτητής νομικής θα εκτιμήσει παραπάνω. 😉 Ο Mike Ross βρίσκεται τυχαία στον δρόμο του μεγαλοδικηγόρου Harvey Specter και οι δυο τους γρήγορα γίνονται το πιο αχτύπητο δικηγορικό δίδυμο της Νέας Υόρκης. Μία σειρά για τους ανθρώπους με φιλοδοξίες και στόχους.

Ιατρική, Φαρμακευτική-The Good Doctor

Για όσους έχετε βαρεθεί το Grey’s Anatomy, ορίστε μια εναλλακτική. Η σειρά ακολουθεί τον Shaun Murphy, έναν αυτιστικό γιατρό με αμφιλεγόμενο παρελθόν ο οποίος παίρνει μετάθεση σε ένα ευυπόληπτο νοσοκομείο της California.

ΜΜΕ-The Bold Type  

Όλα ξεκινούν στο γυναικείο περιοδικό Scarlet, όπου η Jane εργάζεται ως ανερχόμενη me too αρθρογράφος, η Sutton ως στυλίστρια και η Kate ως social media manager. Οι φοιτητές δημοσιογραφίας θα ταυτιστείτε πολύ με τα μέτρα και σταθμά στα οποία καταφεύγεις για να εξασφαλίσεις μια ιστορία.

Κοινωνιολογία,Ψυχολογία, Εγκληματολογία-The Alienist

Όταν μία φρικτή ομάδα που δολοφονεί άνδρες ιερόδουλους σπέρνει τον τρόμο στην Νέα Υόρκη, η αστυνομία στελεχώνει μία ομάδα έρευνας, στην οποία ανήκει και ο ψυχίατρος εγκληματολογίας Dr. Laszlo Kreizler. Α, ξεχάσαμε να σου πούμε και το bonus point. Η σειρά είναι εποχής και διαδραματίζεται το 1896.

Θετικές επιστήμες (Χημεία, Φυσική, Μαθηματικά) – White Rabbit Project  

Οι Kari Byron, Tory Belleci και Grant Imahara αποτελούν την ομάδα των MythBusters, οι οποίοι εξερευνούν superpower εφευρέσεις της τεχνολογίας, όπλα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και άλλα πολλά μέσα από τεστ, έρευνες και πειράματα. Το Netflix όμως μας τα χάλασε κάπως, καθώς δεν ανανέωσε τη σειρά για 2η σεζόν.

Τέχνες-Lupin

O Assane Diop, είναι ο μοναχιός ενός μετανάστη από την Σενεγάλη που καταφθάνει στην Γαλλία προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Ο πατέρας του, κατηγορείται ότι έκλεψε ένα πανάκριβο κολιέ από το πλούσιο αφεντικό του, Hubert Pellegrini. 25 χρόνια μετά, ο Assane αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το χάρισμά του στην τέχνη του κλεψίματος για να πάρει εκδίκηση.

Γυμναστική Ακαδημία – Cobra Kai

35 χρόνια μετά τις ταινίες Karate Kid, το original cast επιστρέφει με παλιές και νέες έχθρες εντός και εκτός τερέν. Δεν είναι μόνο οι επικές σκηνές πολεμικών τεχνών που θα σε συναρπάσουν, αλλά και η ατόφια μεταφορά του 80’s feeling στο σήμερα.

Οικονομικά- Girl Boss

Πρόκειται για την αυτοβιογραφία της Sophia Amoruso, η οποία εξηγεί πώς ξεκίνησε την γνωστή εταιρεία Nasty Gal, εργαζόμενη παράλληλα ως υποδοχή ασφαλείας στο Academy of Art University του San Francisco.

Τουριστικά-Dark Tourist

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ 8 επεισοδίων, ο δημοσιογράφος David Farrier, εξερευνά το φαινόμενο του σκοτεινού τουρισμού, κάθε φορά σε μία διαφορετική γεωγραφική περιοχή. Μία σειρά για όσους αγαπούν τα ταξίδια και έχουν όρεξη για περιεχόμενο πιο διδακτικό και βιωματικό.

Πολιτικές Επιστήμες- The Politician  

O Payton Hobart ονειρεύεται να γίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, και ξεκινάει το όνειρό του από το να εκλεγεί Πρόεδρος του σχολείου του, του φανταστικού Sebastian High School στην Santa Barbara. Κάθε κύκλος της σειράς εξερευνά και μία διαφορετική πολιτική διαμάχη στην οποία εμπλέκεται.

Θα σου αρέσουν επίσης