Αυτές οι ταινίες θα σε βάλουν σε φθινοπωρινή διάθεση

Μπορεί ο καιρός στην Ελλάδα να μην το δείχνει, αλλά έχουμε μπει για τα καλά στο φθινόπωρο. Και τι καλύτερο από το να απολαύσουμε cozy φθινοπωρινές ταινίες αγκαλιά με μια κούπα ζεστή σοκολάτα ή ένα Starbucks pumpkin spice latte; Οι ταινίες που σου προτείνω είναι οι εξής:

Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι (1989)

Σε ένα άκρως φθινοπωρινό σκηνικό, η ταινία ακολουθεί τους δύο χαρακτήρες του τίτλου σε μία σειρά τυχαίων συναντήσεών τους στη Ν. Υόρκη θέτοντας το διαχρονικό ερώτημα: Μπορούν οι γυναίκες και οι άντρες να είναι μόνο φίλοι;

Έχετε μήνυμα στον Υπολογιστή σας (1998)

Η ιδιοκτήτρια ενός παραδοσιακού βιβλιοπωλείου είναι ερωτευμένη με έναν διαδικτυακό συνομιλητή της, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο διευθυντής ανταγωνιστικού πολυκαταστήματος βιβλίων που ανοίγει απέναντί της.

Φθινόπωρο στη Ν. Υόρκη (2000)

Ένας 50χρονος playboy,γνωρίζεται με μια 20χρονη κοπέλα. Και ενώ νομίζει πως πρόκειται για ένα ακόμη εύκολο ρομάντζο, μαθαίνει ότι η ερωμένη του έχει περιορισμένο χρόνο ζωής εξαιτίας μιας ανίατης ασθένειας.

Όνειρα του ουρανού (1999)

Έτος 1957. Ο έφηβος Όμερ Χίκαμ, εμπνευσμένος από την εκτόξευση του Σπούτνικ, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου στο διάστημα, ξεκινά να φτιάχνει πυραύλους με τη βοήθεια των φίλων και της καθηγήτριάς του. Όμως η οικογένεια και η κοινωνία στην οποία μεγαλώνει είναι πολύ συντηρητική για τα όνειρά του.

Γλυκός Νοέμβρης (2001)

Η Σάρα, μία μποέμ προσωπικότητα με βραχύχρονες σχέσεις, επιλέγει ως εραστή του Νοέμβρη έναν εργασιομανή διαφημιστή από τον οποίο ζητά για αυτόν τον μήνα να παρατήσει κάθε επαγγελματική υποχρέωση και να της αφοσιωθεί ολοκληρωτικά.

Η Λέσχη των Αυτοκρατόρων (2002)

Ο Γουίλιαμ Χάνταρντ είναι φιλόλογος σε ένα φημισμένο λύκειο αρένων. Στην τάξη του έρχεται ο γιος ενός γερουσιαστή με τον οποίο ο Γούιλιαμ βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση, οι συνέπειες της οποίας γίνονται ακόμη αισθητές 25 χρόνια αργότερα.

Ο κύκλος των Χαμένων ποιητών (1989)

Στην αριστοκρατική και συντηρητική Ακαδημία Γουέλτον του Βερμόντ, έρχεται το 1959 ένας καθηγητής που χρησιμοποιεί πρωτοποριακές μεθόδους και εμπνέει τους μαθητές του μέσα από τη διδασκαλία της ποίησης.

Τα παιδιά της χορωδίας (2004)

Το 1948 ο Ματιέ, ένας άνεργος καθηγητής μουσικής, βρίσκει δουλειά ως επιτηρητής σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων της Γαλλίας. Παρά τις αντιρρήσεις του αυταρχικού διευθυντή, οργανώνει μία χορωδία προσπαθώντας να επιδράσει στις ψυχές των παιδιών μέσω της μουσικής.

Ο μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη (1999)

Μιας και εξαιτίας του Halloween, το φθινόπωρο είναι γνωστό ως “spooky season”, να μια ταινία που θα μας κάνει λίγο να τρομάξουμε. Ένας επιθεωρητής από τη Ν. Υόρκη αναλαμβάνει να εξιχνιάσει μία σειρά δολοφονιών, οι οποίες γίνονται στο χωριό Sleepy Hallow από έναν μυστηριώδη ακέφαλο καβαλάρη.

Θα σου αρέσουν επίσης