6 πράγματα που μόνο οι single γυναίκες μπορούν να καταλάβουν

To να είσαι single είναι περίεργη κατάσταση. Άλλες φορές είναι ακριβώς αυτό που θέλεις και έχεις ανάγκη, άλλες φορές πασχίζεις να το αλλάξεις και άλλες συμβαίνει από επιλογή… των άλλων (αουτς! Αυτό πάντα πονάει). Πάντως, μόνο αν είσαι single για πολύ καιρό, θα μπορέσεις να ταυτιστείς με τα παρακάτω.

«Πώς και είσαι μόνη;»

Μια ερώτηση που δεν θέλεις να σου κάνει κανένας όταν σε βλέπει στον δρόμο, ούτε προφανώς σε πρώτα ραντεβού. Εδώ εντοπίζουμε άλλη μια έκφανση της πατριαρχικής κοινωνίας, η οποία θεωρεί δεδομένο πως μια κοπέλα εμφανίσιμη και επιτυχημένη, θα είναι σίγουρα δεσμευμένη ή πρέπει να είναι δεσμευμένη. Και ενώ κάποιος μπορεί να μην έχει επικριτικές προθέσεις ρωτώντας το, σε βάζει σε μία διαδικασία αχρείαστης ενδοσκόπησης. Και δεν εννοούμε να μην κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά να μην μπαίνουμε στο τρυπάκι: «Μήπως κάνω κάτι λάθος εγώ; Μήπως παραείμαι επιλεκτική;» Όχι φίλη μου, δεν είσαι.

Το φλερτ που δεν καταλήγει πουθενά

Μιλάτε κάθε μέρα όλη μέρα, συναντιέστε από κοντά και μετά από 1-2 ραντεβού το πράγμα παγώνει, είτε γιατί αυτός εξαφανίζεται είτε γιατί απλώς δεν ταιριάζετε. Και ενώ όλο αυτό είναι κομμάτι του να κάνεις καινούργιες γνωριμίες όντας single, κάποιες φορές καταντάει κουραστικό, αποθαρρυντικό και το νιώθεις σαν χάσιμο χρόνου. Απολύτως κατανοητό.

Του αρέσεις, αλλά δεν σου αρέσει εσένα  

Εδώ έχουμε το ανάποδο σενάριο. Είχες πιστέψει πολύ σε εσάς, τον είχες φανταστεί ως μελλοντικό σου σύντροφο, αλλά από κοντά δεν υπάρχει ούτε σπίθα ούτε τίποτα. Είναι πιο αμήχανα και από εκείνα τα ραντεβουδάκια που έβγαινες στο λύκειο με τον Κωστάκη. Γι’αυτό λένε ότι πολλές φορές είναι οι προσδοκίες μας για τους ανθρώπους που μας απογοητεύουν και όχι οι άνθρωποι αυτοί καθαυτοί.

Στην χειρότερη, θα έχεις έναν καινούργιο φίλο  

Αυτά είναι τα λόγια της επί χρόνια δεσμευμένης κολλητής όταν προσπαθεί να σε εμψυχώσει να βγεις για ένα πρώτο ραντεβού ή όταν μαθαίνει πως δεν υπήρξε ερωτική χημεία. Εσύ όμως έχεις ήδη φίλους, δεν επιδιώκεις να διευρύνεις τον κύκλο σου, και αν κάποιος δεν σου κάνει ως σύντροφος, δεν θεωρείς ότι μπορεί να σου προσφέρει κάτι ως απλή παρέα.

Περίοδος άκρας ξηρασίας

Το να είσαι single είναι μια ευκαιρία να περάσεις καλά σεξουαλικά χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, αλλά όχι πάντα. Έχοντας λιώσει τον δονητή σου από τη χρήση, παραδέξου πως σου έχει περάσει και σένα από το μυαλό να ξεκινήσεις μία friends with benefits κατάσταση με τον κολλητό, ή εκείνο τον γνωστό που ξέρεις πως βρίσκεται σε παρόμοια φάση.

Ο πρώην που προχώρησε

Ακόμη και αν τον έχεις ξεπεράσει και δεν τρέφεις πια αισθήματα για αυτόν, είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις περίεργα βλέποντάς τον με άλλη σχέση γιατί υπάρχει παρελθόν εδώ. Ξέρω πως μπορεί να πονάει να τον βλέπεις να ανεβάζει το πλούσιο δείπνο που της μαγείρεψε ενώ εσύ θα κάνεις για ακόμη ένα βράδυ Netflix & chill μόνη, αλλά σε αυτή την περίπτωση, για αυτό υπάρχει το unfollow. 😉

Θα σου αρέσουν επίσης